dimecres, 2 de novembre del 2011

Anunci de publicitat: Oh brother!

Tot anunci de publicitat que podem veure tant en televisió, com en la ràdio o bé diaris i revistes, tenen una finalitat concreta d'atreure a l'audiència per tal de transmetre un missatge, moltes vegades amb un doble sentit que cal interpretar.
Aquest doble sentit no és pot veure en el primer cop de vista de l'anunci. Per poder analitzar correctament un anunci hi ha que fixar-se més enllà del missatge principal, del producte que es vol vendre. Cal fixar-se en els detalls com la música, la il·luminació, les imatges, l'entorn, l'escenari, etc.


Un exemple d'anunci seria el següent:




En el primer visionat d'aquest anunci podem captar clarament quin és el producte que s'ofereix i s'incita a vendre : Seat Altea XL.
Però si anem més enllà del simple producte, podrem observar que juguen amb un doble sentit. En aquest anunci intervé la relació entre el valor afectiu ( el monstre, "se alimenta del amor que le das"), amb el producte ( un cotxe més gran i ampli). Atrauen al públic amb una relació molt afectiva en la família, on es veu estimació entre ells i el monstre. Quan més estimació hi ha a la família i ells tenen amb el monstre, el monstre creix més, i per tant necessitarà més espai, que això duu a terme a un cotxe més gran (Seat Altea XL). Gràcies a aquest doble joc, arriben al seu propòsit d'oferir el producte que es vol vendre.

Tot això es possible gràcies a detalls que es tenen en compte quan es realitza un anunci: els diàlegs establerts, l'entorn on es desenvolupa l'anunci, la música i la seva velocitat, detalls que faciliten a l'espectador que s'adoni de l'acció, com per exemple en aquest cas podem observa primerament la comparació de les dents de la nena amb el monstre, o també uns ulls a la persiana que l'observen, o quan ell es veu reflectit en el mirall i pot veure la seva grandesa, etc.
Un anunci no és només allò que es percep a primera vista i el producte que es vol vendre, són molts més detalls, un conjunt de detalls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada