dimecres, 2 de novembre del 2011

Gmail



Gmail és un servei de correu electrònic gratuït. Va destacar per usar un sistema de cerca de missatges simples, que poden estar formats per text més fitxers adjuntats.


Característiques:
  • Aquest servei té una capacitat d'emmagatzematge de més de 7 gigues i això va en creixença. On cada missatge té com a mida màxima 50 MG.
  • Disponible en diversos idiomes, entre ells: castellà, català, basc, gallec.
  • Fa ús d'un sistema d'etiquetat en substitució de les carpetes tradicionals.
  • Els usuaris poden personalitzar Gmail elegint entre trenta temes diferents.
  • Inclou un sistema de xat, que et permet parlar amb els teus contactes que estiguin en línia. El xat té com aplicació veu i videollamada. Si el destinatari no està disponible, tots els missatges enviats s'entregaran directament per correu electrònic.
L'ingrés al compte es realitza mitjançant un xifrat PGP (Pretty Good Privacy: programa que té com a finalitat protegir la informació distribuïda a través d'Internet)


Quina utilitat té Gmail?
Aquest servei que ens proporciona Gmail és de gran utilitat per poder enviar als nostres contacte qualsevol tipus de document i que aquest el pugui rebre i fer ús d'ell. Un altre gran avantatge és que altres persones ens podran mantenir informats de tot allò important, per exemple un professor podrà mantenir informat als seus alumnes de qualsevol activitat que és realitzarà o bé d'acords d'última hora.

Aplicació de Gmail al mòbil:
Gmail té també una versió per dispositius mòbils, tot i que no presenta totes les característiques del servi normal.
Per poder utilitzar aquesta versió l'usuari necessita una compte Gmail i un dispositiu que compleixi els següents requisits:
  • Tenir acces a Internet i un navegador web WAP (Protocol d'aplicacions sense fil: és un estantard obert internacional per a aplicacions que utilitzen les comunicacions sense fil).
  • Ha de ser compatible amb XHTML (llenguatge extensible de marcat d'hipertext: és el llengustge de marcat pensant per substituir a HTML com estàndard per les pàgines web).
  • Ha de permetre el tràfic SSL (Secure Sockets Layer: és un protocol per transmetre documents privats a través d'Internet).

Si estas interessat en aquesta aplicació clica AQUÍ



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada